Caretaker Launcheren checker for tilgængelige opdateringer fra vores hjemmeside. Det sker via et webservice kald på port 80, så de fleste firewall og it opsætninger bør tillade dette.

Når man starter Caretaker efter en opdatering, checker den for om databasen er på et forventet stadie.

Der er 2 ting som den undersøger.

1. Man skal være oppe på 3.0.20 i den gamle version. Dette checkes i en tabel som hedder systemsetup (SELECT CT_DBVERSION FROM SYSTEMSETUP). Denne indstilling ændres ikke for at gamle Caretaker 3 programmer stadig virker.
  2. Der undersøges om man er på korrekt niveau i 4.1.x. Denne information er gemt i tabellen settings_company (SELECT StringValue FROM Settings_Company WHERE ID=‘DBVersion’)

Det er meget vigtigt for os at de database opdateringer som skal udføres, også bliver udført korrekt inden vi opdaterer database versionen! Vi har desværre set mange eksempler på at man har udført et script som fejlede, men alligevel er kørt videre fordi man slutter af med at opdatere database versionsnummeret. Dette giver nogle meget mærkelige fejl i Caretaker.

Patcher man databasen via vores auto-patch fra Caretaker, eller via CaretakerDBConfig, så bliver database versionen KUN opdateret hvis alle opdateringer bliver udført korrekt.

Der kan være situationer hvor man ønsker at omgå caretaker launcheren eller auto patcheren.

Dette er situationer hvor man har

• meget restriktivt it system hvor man ikke kan automatisk opdatere
  • ønsker selv at styre opdateringer (bemærk de fleste opdateringer er fejl rettelser! – vi ligger kun programmer klar til auto-opdateren som indeholder fejlrettelser)
  • man har ingen administrator adgang til databasen og kan slet ikke udføre database ændringer selv.

Her er nogle indstillinger man kan skrive inde i sin Caretaker.ini fil:

[Updates] PatchDb=Never
IgnoreStart=True
UpdateInterval=Never

Hvor PatchDb=Never laver ikke automatisk database patch når man starter Caretaker.
IgnoreStart=True <- Hvis man starter Caretaker.exe direkte skal man skrive Caretaker.exe /start, ELLER man kan skrive dette og den skriver ikke på skærmen at du bør starte fra CaretakerLauncheren
UpdateInterval=Never <- Laver ikke checks for program opdateringer i CaretakerLauncheren. Hvis man ikke ønsker automatisk program opdateringer, skal man bruge denne.