Baggrunden er at man opretter nye bygningsdele fra delstandard, og efterfølgende kan man ikke finde bygningsdelene i oversigten fordi sorteringen er efter delkode.

For at aktivere funktionen skal man få ind på ejendsomsportalen, og indstillinger

SettingsTilMarkering

En kort beskrivelse af de enkle indstillinger:

Marker dele som er nyoprettede: Aktiverer funktionaliteten. Hvis den ikke er sat, ignoreres de næste indstillinger.
Marker dele som er oprettet de sidste xx dage: Hvor mange dage skal markeres? I dette eksempel markeres bygningsdele som er oprettet indenfor de sidste 14 dage.
Marker farven fader afhængig af alderen på bygningsdelen: Markeringen fader afhængig af alderen. Dvs. de nyeste oprettet bygningsdele har den mest tydelige markering (se eksempel senere)
Skjul ny-farven hvis man editerer bygningsdelen: Man kan fjerne farve-markeringen hvis man redigerer bygningsdelen. Dette er anvendelig hvis man f.eks. opretter 10 dele og ønsker at gå dem igennem med det samme, og efterhånden som man redigerer bygningsdelene vil markeringen forsvinde så man kan følge hvor langt man er nået.

Alle indstillinger kan naturligvis sættes for alle, eller for en gruppe, eller for en bestemt bruger.

Eksempler

For alle eksempler gælder at markeringen dækker 14 dage, og jeg har oprettet 3 bygningsdele som er oprettet henholdsvis 1-januar, 6-januar og 13 januar (det er i dag d. 13 januar).

BygningsdeleUdenFade

Her er de 3 bygningsdele (jeg har angivet opret datoen som beskrivelsen for nemmere at tyde eksemplet).

BygningsdeleMedFade

Her har jeg sat flueben i “Marker farven fader afhængig af alderen på bygningsdelen“. Bemærk den “ældste” fra 1 januar er mest utydelig, og den 13-januar er mest tydelig.

BygningsdeleMedFadeMedEditedDel

Her har jeg sat flueben i “Skjul ny-farven hvis man editerer bygningsdelen” og jeg har været inde og rette i 06-januar delen som nu har mistet sin markering. I det tilfælde at man skal gennemgå alle 3 bygningsdele, kan man se man mangler 01-januar og 13-januar. Markeringen forsvinder naturligvis for dem efter man har redigeret dem.